De eerste samenwerking tussen AdriAAA, NDSM Bikes en A-NORTH was een groot succes. Tijdens de Architectuur Tour door Amsterdam Noord, fietste Adri met een groep van 12 personen langs vele verschillende bouwstijlen, buurten en vertelde veel over de stedelijke ontwikkeling in Noord.

Goed gevuld door een stevig ontbijt, startten we op de NDSM-werf. Daar kwam de kaart op tafel en kregen we meteen een beeld aan welke ontwikkelingen Amsterdam-Noord onderhevig is geweest door de eeuwen heen. Waar vroeger criminelen op Galgenveld werden gehangen, staat nu EYE Film en ook Sexyland had een hele andere functie dan nu het geval is.

Na een kijkje in de loods en uitleg over de kunstenaars die hier hun bedrijfje hebben, sprongen we op de fiets. Via het Noorderpark, waar net een nieuwe brug is geopend om het park te ontsluiten, vervolgden we onze weg naar halte Noord van de toekomstige Noord/Zuidlijn. We hadden veel geluk, want precies in deze week werd het glazen dak geplaatst. Een primeur dus!

Adri maakte een kleine D-tour zodat we de verrassing op de heuvel meekregen voordat we onder de ring in Landelijk Noord terecht kwamen. Tussen de landerijen en weilanden waar het vee nog lekker buiten stond te grazen, stopten we voor een lunch in Ransdorp. Natuurlijk niet zonder eerst een verhaal over de Ransdorpertoren die hier midden in het dorpje staat.

Eenmaal de boerenlunch achter de kiezen, lieten we de weilanden en de rust van het boerenleven achter ons en kwamen we aan in Nieuwendam. Hier vertelde Adri over welke verhalen er schuil gingen in de oude kapiteinswoningen. Via de Vogelbuurt, en de vernieuwde Van der Pekstraat kwamen we aan op Overhoeks. Hier kon Adri ingaan op een stukje moderne architectuur zoals EYE Film en hergebruik van gebouwen zoals de nieuwe A’DAM toren. Het laatste stukje van de Architectuur Tour verliep via de Paperverweg, want als stedelijke ontwikkeling ergens zichtbaar is in Amsterdam, dan is het wel daar.

Eenmaal terug op de NDSM konden onze benen tot rust komen van de fietstocht. Voordat we afscheid namen van elkaar, wilden we een groepsfoto om de eerste succesvolle samenwerking vast te leggen. We kijken uit naar de volgende Architectuur Tour door Amsterdam Noord!

Laat een Reactie achter

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.