Ontdek Amsterdam-Noord deze lente! Wil jij op pad in dit zonnige stadsdeel? Ontvang dan nu gratis de locale gids ‘Discover the North’!

Amsterdam is een prachtige stad, maar zonder een trip naar Noord is een bezoek aan de Nederlandse hoofdstad niet compleet! Amsterdam-Noord is een uniek deel van de stad vanwege de lokale vibe, diversiteit en het eigenzinnige karakter. Het Noorden van Amsterdam was nog niet zo lang geleden een verlaten en industrieel gebied. Inmiddels is dit stadsdeel gertransformeerd in een rauwe en dynamische buurt. Talloze nieuwe restaurants en hotspots met zonnige terrassen groeien als paddestoelen uit de grond. De NDSM werf is niet langer een failliete scheepswerf, maar een culturele broedplaats met plek voor muziek en evenementen. Het EYE filmmuseum dat nog niet zo heel lang geleden is geopend trekt nu al miljoenen bezoekers per jaar en met de opening van de A’DAM-Toren, waarbij je kunt schommelen op grote hoogte met een panoramisch uitzicht, heeft Noord er wederom een prachtig hoogtepunt bij.

In ‘Discover the North’ bieden we je een glimpse van wat Amsterdam-Noord te bieden heeft… Verhalen over stedenbouw, zoals de vernieuwing van de IJ oevers maar ook de tuindorpen van de jaren 30, en natuurlijk de 17e eeuwse dijkhuisjes. We nemen je mee naar de Waterlandse polders en delen graag een aantal geheime plekken met je. Maar wil je het ECHT meemaken en Amsterdam-Noord leren kennen? Ga dan mee met A-NORTH op tour en bezoek unieke plekken met een lokale gids tijdens een wandeling of een fietstocht.

A-NORTH biedt je graag gratis deze reisgids aan.

Discover the North

‘Discover the North. The Sunny Side of Amsterdam’ is het eerste Engelstalige boek over Amsterdam-Noord van de makers van het succesvolle Zomer Doe Boek Amsterdam-Noord. Deze Engelse editie biedt toeristen, expats en andere geïnteresseerden een uitgebreide kennismaking met dit bijzondere stadsdeel, inclusief verhalen van insiders, bewoners, lokale ondernemers en gidsen.

Wil je weten wat er te beleven is in Amsterdam-Noord en waar de zonnigste terrassen zich bevinden? Vul dan onderstaand formulier in en ‘Discover the North: The Sunny Side of Amsterdam’ of boek een van onze tours!