Wij zijn Janneke Kreike, Loek Wisman en Kees Poldervaart en vormen samen A-North.

Janneke studeerde aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer te Breda en vervolgens Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ervaring in het organiseren van (toeristische) evenementen deed zij o.m. op bij D-Reizen, MENM Events en ATPI. Noord en Waterland leerde zij de afgelopen 6 jaar goed kennen als bestuurslid van Toeristisch Ondernemers Platform van Amsterdam Noord (TOP). Janneke fietst graag door Noord om vervolgens op één van de vele mooie terrassen met zicht op het IJ te genieten van een koel glas witte wijn en droomt van een huisje op de Durgerdammerdijk met uitzicht op het water en de waslijnen met witte was.

Loek is geboren en getogen in Noord waar hij inmiddels al ruim 55 jaar woont. Studeerde o.m. Bedrijfsadministratie en Bedrijfskunde. Na een loopbaan waarin hij actief was in de Accountancy en diverse financiële, commerciële en logistieke managementfuncties binnen TNT Post en Postnl is hij sinds 3 jaar vennoot in een organisatieadviesbureau gevestigd op de NDSM-werf. Favoriete plek in Noord is al vanaf zijn 16e levensjaar café ‘t Sluisje aan de Nieuwendammerdijk. Geniet daarnaast elke keer weer van de Noordse natuur tijdens een rondje golf op de Waterlandse Golfbaan.

Kees groeide op in Schellingwoude op een steenworpafstand van de Oranje-Sluizen. Na diverse vakopleidingen binnen de slagerswereld was hij ruim 30 jaar actief als ondernemende slager (o.m. op het Waterland- en Buikslotermeer-plein) en horeca-ondernemer. Bedacht samen met Mick (nu Il Pecorino) het nog steeds succesvolle concept van Boergondineren (eten bij de boer). Is daarnaast initiatiefnemer van het recreatie- en maatschappelijke project “ De poort van Waterland “ . Momenteel is Kees actief als vennoot van een organisatieadviesbureau. In zijn vrij tijd is hij graag te vinden op de boerderij de Stadshoeve in Zunderdorp of loopt hij een rondje Noord met de loopgroep van het Noorderpark.

Lees hier meer over A-North en maak een sprong naar de overkant van het IJ en ga met ons mee op avontuur!

     Loek-Wisman_A-NORTH     Kees-poldervaart-A-NORTH