Je tentje opzetten in Amsterdam. Het gebeurt steeds vaker, op een stadscamping dan wel. De toenemende drukte in de stad zorgt er voor dat ook het aantal toeristen dat hier voor een prikkie blijft slapen stijgt en daarmee wordt slapen op de Stadscamping steeds populairder.

Op camping Vliegenbos kun je een tentje neerzetten, een camperparkeerplaats huren, overnachten in een kant en klare tent of in een blokhut slapen. Vanaf een tientje per nacht kun je hier terecht. Het aantal overnachtingen is in drie jaar tijd bijna verdubbeld. Van 45.000 in 2013 naar 80.000 vorig jaar.

Drukte
De reden? ‘De druk op Amsterdam: het wordt drukker, de populariteit van Noord en camping Vliegenbos was een beetje ingeslapen, hebben we weer wakker weten te schudden’, vertelt campingbeheerder Erik van der Linden.

In Amsterdam zijn in totaal vijf campings: naast het Vliegenbos is er Camping Zeeburg, Camping Gaasper, Camping Het Amsterdamse Bos en camperparkeerplaats City Camp, ook in Noord. Hier in het Vliegenbos is 25 procent van de gasten Nederlands, de rest komt voornamelijk uit andere Europese landen.

Toeristenbelasting 
Om de toenemende drukte in de stad aan te pakken heeft D66 wethouder Choho voorgesteld om de toeristenbelasting te verhogen. De beheerders van de campings maken zich daar grote zorgen om. ‘In de politiek wordt gesproken over belasting van tien euro per nacht per persoon, een verdubbeling dus. Wij verwachten daar veel last van te krijgen ja’, zegt Van der Linden.

De camping is dit jaar open tot 22 oktober.

Laat een Reactie achter

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.